تبلیغات
مطالب مفید در پزشکی - بیماری های دهان و ویتامین B Image Hosted by ImageShack.us
 

بیماری های دهان و ویتامین B

یکشنبه 10 آبان 1388   06:44 ب.ظ


نوع مطلب : بیماریهای دهان و دندان ،

نقش تغذیه بر سلامت اندام های بدن بر کسی پوشیده نیست. کمبود ویتامین ها، نتیجه تغذیه نادرست است که عوارضی در پی دارد.

کمبود ویتامین های گروه B در ایجاد مشکلات ناحیه دهان مؤثر بوده و باعث بروز زخم‌های گوشه لب، آفت دهان و آتروفی زبان می‌شود.

اگر در دهان خود احساس سوزش می کنید، یا لثه شما دچار خون‌ریزی است، تغییر روند تغذیه می‌تواند در بهبود این مشکلات موثر باشد.

کمبود ویتامین‌ها مشکلات جدی در دهان و لثه‌ها ایجاد می‌کنند و این مشکلات، موجب ایجاد چرخه معیوبی در دهان می‌شود، زیرا دهان سوزناک و لثه‌های خون‌ریزی دهنده باعث می‌شوند در هنگام خوردن میوه و سبزی دچار ناراحتی شویم، لذا از خوردن میوه‌ها و سبزی‌ها خودداری کنیم، در نتیجه کمبود ویتامین ها شدیدتر خواهد شد.

 

بیماری‌های شایع ناحیه دهان

از بیماری‌های شایع ناحیه دهان که در اثر کمبود ویتامین های گروه B ایجاد می‌شوند، می‌توان به این موارد اشاره کرد:

ترک گوشه لب

 

1) زخم شدن گوشه لب‌ها: این بیماری که اغلب در اثر عفونت‌های قارچی ایجاد می‌شود، باعث بروز التهاب و زخم‌های دردناک در گوشه لب‌ها (محل اتصال لب‌های بالا و پایین به یکدیگر) خواهد شد.

برای درمان بیماری، در صورتی که عامل بروز آن قارچ باشد، استفاده از پماد میکونازول می‌تواند موثر باشد و در صورت وجود مشکلات تغذیه‌ای، مصرف ویتامین های گروه B.

 

آفت‌ دهان‌

 

 

2) آفت‌های مکرر دهانی: یکی از دلایل آفت دهان، کم‌خونی است و یکی از دلایل کم‌خونی کمبود ویتامین های گروه B. در نتیجه مصرف ویتامین B می‌تواند در بهبود آن موثر باشد.

 

 

 

آتروفی زبان

 

 

 

3) آتروفی زبان: در این حالت، زبان پُرز خود را از دست داده و صیقلی، قرمز پُررنگ و بدون پرز به نظر می‌رسد. به دلیل کمبود ویتامین های گروه B پرزهای چشایی از بین می‌روند و بیمار قدرت چشایی خود را تا حد زیادی از دست می‌دهد.

 

منابع غذایی ویتامین b

 

خوراکی‌های زیر منابع خوبی برای تامین انواع ویتامین‌های گروه B محسوب می‌شوند:

جگر، نان و غلات سبوس‌دار، شیر و لبنیات، گوشت ها، ماء الشعیر (مخمر) کلم بروکلی، سبزیجات برگ سبز، مرکبات و اسفناج.

چند مطالعه اثر ویتامین C را در پیشگیری از سرطان دهان به اثبات رسانده است.

 

سازمان جهانی بهداشت اعلام کرد که استفاده از نوشیدنی و غذای داغ و غذاهای زغالی، خطر ابتلا به سرطان دهان را افزایش می‌دهد.

با افزایش مصرف میوه و سبزی‌ها از خطر ابتلا به سرطان دهان کاسته می‌شود.

سوءتغذیه با تأثیر منفی بر سیستم ایمنی موجب تشدید علایم دهانی بیماری ایدز مثل زخم، عفونت‌های قارچی، خشکی دهان و نئوپلاسم (نئوپلاسم یک توده غیر طبیعی بافتی است که رشد آن از رشد طبیعی بافت اطراف بیشتر است و پس از قطع عامل محرکی که سبب این تغییر شده‌است، با همان شدت ادامه می‌یابد) می‌شود.


نوشته شده توسط : مریم